Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Και για τα πρωτάκια μου...

Θέλω να μου πείτε στην εικόνα που ακολουθεί και έχει τους 12 θεούς του Ολύμπου να συνεδριάζουν ποιον θα σβήνατε από την εικόνα αν το συμβούλιο που απεικονίζεται ήταν αυτό της ραψωδία α΄ στην Οδύσσεια, στο οποίο πάρθηκε απόφαση ο Οδυσσέας να φύγει επιτέλους από την Ωγυγία και να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Αλήθεια, όταν διαβάζαμε το κείμενο της Οδύσσειας πώς είχατε φανταστεί τους θεούς να συνεδριάζουν; Μήπως κάπως έτσι;

Το ότι οι αρχαίοι Έλληνες φαντάζονταν τους θεούς παρόμοιους με τους ανθρώπους να συνεδριάζουν όπως το υπουργικό συμβούλιο της φωτογραφίας και όχι μόνο πώς το ονομάζουμε;

Περιμένω τις απαντήσεις σας...

Κατηγορίες ουσιαστικών γ΄ κλίσης

Για να μάθουμε να κλίνουμε σωστά ένα ουσιαστικό της γ΄ κλίσης πρέπει πρώτα να μάθουμε να αναγνωρίζουμε σε ποια κατηγορία ανήκει, ώστε να κάνουμε και τις αντίστοιχες αλλαγές. Πριν, λοιπόν, μπούμε στη γ΄ κλίση ας δούμε σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται και βάσει τίνος χαρακτηριστικού.



Ερωτήσεις που θέλω να απαντήσετε:
Ποια από αυτά μάθατε στην Α΄ Γυμνασίου να κλίνετε; Σε ποια κατηγορία ανήκουν; Τι χαρακτηριστικό έχουν το οποίο μας βοηθά να βρούμε και άλλα όμοιά τους ώστε να τα κλίνουμε με τον ίδιο τρόπο;

Σας ευχαριστώ πολύ...

Σήμερα θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλα τα παιδιά στο Γυμνάσιο Καλυθιών για τις ευχές τους για τα γενέθλιά μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το Β3 για την έκπληξη που μου επιφύλαξε και το χρόνο που διέθεσαν στο σχολείο και στο σπίτι τους για όλη αυτή τη γιορτούλα. Τα γλυκά της Τσαμπίκας, της Χριστίνας και της Κωνσταντίνας και το κρασί του Ραφαήλ ήταν υπέροχα! Με συγκινήσατε και μου κάνατε το ωραιότερο δώρο που έχω πάρει από μαθητές και μαθητριές μου και όχι μόνο.
Σε ευχαριστώ Τσαμπίκα, Χριστίνα, Στάθη, Παύλο, Αστέρω, Στέργο, Τσαμπίκα, Δέσποινα, Βασίλη, Αποστόλη, Κωνσταντίνα, Μαρία, Τσαμπίκα, Χρήστο, Ευαγγελία, Αναστάση, Θανάση, Ραφαήλ! Να σας χαίρονται οι γονείς σας και όσοι σας έχουν δίπλα τους. Μακάρι να βρίσκω πάντοτε τέτοιους μαθητές όλα τα χρόνια στη διδασκαλική μου πορεία και θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μου δώσει ο Θεός για το πείσμα μου να γίνω καθηγήτρια.Σας υπόσχομαι να σταθώ ως φιλόλογος και παιδαγωγός αντάξια των προσδοκιών σας.
Για ευχαριστώ σας βάζω ένα παραμύθι (εδώ σε οπτικοποιημένη μορφή) που μου έκανε πέρυσι μια πολύ καλή μου φίλη δώρο για τα γενέθλιά μου. Είναι ένα από αυτά τα παραμύθια που μιλούν για την πραγματική αγάπη που δεν περιμένει αντάλλαγμα και για όλους όσους έχουν μάθει να δίνουν ανιδιοτελώς. Τέτοιοι θέλω να γίνετε σε μια εποχή που η αγάπη απουσιάζει και για τα πάντα οι μεγάλοι ζητούν ανταλλάγματα. Εσείς ας γίνετε διαφορετικοί χτίζοντας τον κόσμο από την αρχή. Σήμερα μου επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά ότι έχετε το χάρισμα να δίνετε...μην το χάσετε ποτέ. Αυτό θα προσπαθώ κι εγώ για σας.



Ελπίζω να σας αρέσει. Περιμένω σχόλιά σας...